Veckorna på landsbygden

Efter en 13 timmar lång biltur genom ett Etipoien med växland natur, från torka till djungel kom vi fram till Yabelo där vi har spenderat vara två första veckor i Etiopien. resan dit var lång och svettig, vi satt runt 8 personer i en inte allt för stor bil (5-manna) och hela tiden hoppade det av och på nya människor.
I Yabelo bodde vi tillsammans med våra nyfunna vanner, Fanuel, hans syster Rahel, bror Kera, deras mamma, Natti, Messi och Sami. fantastiska människor, otroligt ödmjuka och gästvänliga.  
där var vi med dom och missionerade i olika stammar, vilket vi inte alls var beradda på, med det var fantastiskt. Gud är verkligen stor och det var otroligt att se en sån levande tro som finns här.

Maten här är väl ingen höjdare, saknaden efter svenska mat är fruktansvart stor, och vara magar har sagt ifrån sen vi kom hit. Vi var en sväng på "sjukhuset" eller vad man nu ska kalla det, där vi blev tillsagda att bajsa på en pinne för närmare undersökning av saken. Vi missförstod det hela och körde upp pinnen, ja ni förstår säkert... det var spännande i alla fall. vi fick antibiotika och hoppas på en förbättring innom en snar framtid.

Vi var en svang i kenya, eller a vi kom väl kanske inte så långt, där blev vi i alla fall arresterade. det var svårt att förstå allvaret i det hela eftersom vi inte kan språket. men det löste ju sig som tur var.

Resan ut pa landsbygden har varit fantastisk, vi har mött underbara människor och skrattat över många missförstånd.

Vi åker tillbaka till Addis!


Garduation in Colson (missionsexamen)  goa snubbar!  dansen finns aven i Etiopien.    men sjalvklart saknar vi er och den svenska partydansen (extra tillagnat till vara brudar dar hemma) Slakt av get.  och becka passade pa att kanna pa varje organ (men for kansliga tittare laggs dessa bilder inte upp), medan frida skotte disken... Marknad i Yabelo. Vi blev jagade av en galen manniska genom hela marknaden...uscha
1. Graduation med goa snubbar   
(missionsexamen)

2. Det dansas även i Etiopien!
(dock är det inget i jämförelse med dansen i svreige, extra tanke till våra goa dansande brudar hemma)
3. Har slaktas get! Becka var snabbt fram med att ta peta på varje organ, men pga. känsliga tittare läggs dessa inte upp..
4. På en maknad i Yabelo. Där vi blev jagade av en galen man genom hela marknaden.

(fler bilder kommer inom kort!)

Salaam

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Trevligt att följa er här. Lycka till med allt! /Lisbeth (Morgans mamma)

2010-03-03 @ 21:44:49
URL: http://halvaveckanborta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0