Nu är vi här!

Vi har kommit fram till Addis Abeba. Efter en lång flygtur med ett väldigt hektiskt stopp i Istanbul, där vi sprang som galningar genom hela flygplatsen för att hinna med flyget till Addis.
Nu sitter vi på ett cafe och dricker ngn svartröra, rätt god. Melaku, som är helt fantastisk, sitter och berättar om sitt liv, som också är helt fantastiskt. Vi gillar honom väldigt mycket! Han skulle väcka oss kl 7 i morse, men vi sov lite längre, till halv två...

Vi bor i område som heter Kera, som är något annorlunda än vad vi sett förut. Väldigt färglatt, massor med människor och djur. Vi var lite förvirrade av alla nya intryck igår, men idag känns det bra.
Imorgon ska vi åka ut till landsbygden, söder om Addi *ca 50 mil i bil...) Där ska vi vara i ca två veckor och göra något?  Vi kommer antagligen inte skriva något på den här tiden, men va inte oroliga, vi kommer tillbaka!

ps. det var hemskt att säga hej då på flygplatsen, men vi är hemma snart. Hoppas ni har det bra i snöiga sverige (här är det ca 25 grader).


Salaaam!

Välkomna!

Hej och hjärtligt välkomna till Beckas och Fridas blogg!


Ovana bloggare som vi båda är har vi dock bestämt oss för att bli grymma sådana. Kanske så grymma så att vi står arm i arm med blondinbella på nästa bloggaward, vad tror ni om det?!

Nu tre dagar innan vår Afrika resa springer vi runt och packar smått galna av resfeber hemma hos Frida i Hyssna. Den 15e februari börjar resan, då vi kommer flyga ifrån Landvetter till Istanbul och sen vidare till Adis Abeba- Etiopien. Där kommer förhoppningsvis vår godisnämnda man "Malaco" möta upp oss, som vi också kommer bo hos under vår första tid i Etiopien (tror vi).

Ni undrar kanske över vårt bloggnamn och det är inte mer spännande än att det är ett afrikanskt kvinnonamn som vi tyckte var najs..

Vi återkommer snart med nytt inlägg och tills dess...Glöm oss inte

(Steps: 5, 6, 7, 8...)

Salaam

RSS 2.0